Undineflat in Schuilenburg klaar voor duurzame toekomst

De Vreeden heeft de flat in de wijk Schuilenburg in Amersfoort flink energiezuiniger gemaakt. Dit deed De Vreeden voor woningcorporatie De Alliantie. De collectieve verwarmingsinstallatie op het dak is vervangen voor een duurzame installatie met warmtepompen. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst. Zonder bouwkundige aanpassingen, met minimale werkzaamheden in de woningen, is het gebouw van label C naar label A gegaan.

‘De huidige installatie was aan vervanging toe en we hadden de installatie kunnen vervangen voor eenzelfde soort. Gelet op deze duurzaamheidsopgave voor de toekomst hebben we op de Undineflat een stapje extra gezet met zo min mogelijk impact en een financieel voordeel voor de huurder. Zo is de Undineflat voorbereid op een aardgasloze toekomst’, aldus Joan van der Burgt, directeur van de Alliantie Amersfoort.

De nieuwe installatie met bijna 400 zonnepanelen zorgen voor minder co2 uitstoot, vermindering gasgebruik door het gebruik van de warmtepompen. Voor de Alliantie is duurzaamheid een zeer belangrijk maatschappelijk thema. De woningcorporatie wil mensen een thuis bieden van goede kwaliteit, nu én in de toekomst. Dat lukt alleen als dat gebeurt zonder de aarde en de natuurlijke hulpbronnen uit te putten. Het afgelopen jaar heeft de Aliantie 6000 woningen op het gebied van duurzaamheid verbeterd. De Vreeden is vaste partner van De Alliantie.
Dit bericht is geplaatst op 20 November 2019

Meer nieuws

Kantoor De Vreeden in vogelvlucht Vliegen met een drone boven het pand van De Vreeden

Het pand van De Vreeden is het duurzaamste kantoorpand in Amersfoort. Omdat het dak een belangrijke rol vervult om het pand duurzaam te maken, hebben we een drone over het kantoorpand laten vliegen. Op een mooie zondagochtend, met lege parkeerplaatsen, scheen het zonnetje fraai.