Nieuwe Gasketelwet CO-VRIJ per 1 april 2023

Op 1 april 2023 is de Gasketelwet in werking getreden. Vanaf dat moment mogen alleen nog gecertificeerde installatiebedrijven en monteurs werkzaamheden verrichten aan gebouwgebonden gasverbrandingstoestellen, zoals cv-ketels. Zowel het bedrijf als de monteur moeten over een Bewijs van Vakmanschap (CO-erkenning) beschikken.

De Gasketelwet is in het leven geroepen omdat er in het verleden fatale ongelukken zijn gebeurd met koolmonoxide en cv-ketels. In feite kon iedereen die handig was een cv-ketel ophangen en aansluiten. Ook wij zijn installaties tegengekomen die verkeerd waren aangesloten of waar verkeerde materialen waren gebruikt. Gelukkig konden wij die installaties herstellen en was de installatie na ons bezoek weer veilig. Om ongelukken in de toekomst zoveel als mogelijk uit te sluiten is dit keurmerk, te herkennen aan het logo CO-VRIJ, in het leven geroepen. Wij zijn als bedrijf CO-VRIJ gecertificeerd en mogen ook na 1 april 2023 aan gasverbrandingstoestellen werken. Ook onze monteurs zijn gecertificeerd. Vanwege verplichte uitgebreidere controles zijn wij meer tijd kwijt aan een onderhoudsbeurt, wat met zich meebrengt dat de kosten voor onderhouds- en servicecontracten zijn gestegen.
Dit bericht is geplaatst op 13 April 2023

Meer nieuws

Studeer jij bedrijfskunde en zoek je een stageplek? De Vreeden zoek een stagiair bedrijfskunde

Ben jij die stagiair bedrijfskunde die met een frisse blik naar onze processen durft te kijken. Welke informatie komt er bij deze processen kijken en wat is de informatiebehoefte hierbij? Word jij enthousiast van dit soort vraagstukken? Bekijk de vacature.